Lakástakarék összehasonlítás

Lakástakarék összehasonlítás – Melyik a “legjobb” lakástakarék?

Nem kérdéses, hogy manapság a lakáscélú megtakarítási megoldások egyre népszerűbbek, és ez nem is csoda, ugyanis ezek a lehetőségek egy kivételesen hatékony előtakarékossági módszert kínálnak mindenki számára, akik hosszú távú, megbízható befektetést keres.

A lakástakarékpénztár egy államilag támogatott megtakarítási konstrukció, amely minden esetben magas hozamokat kínál. A lakás előtakarékosság elsődleges célja a lakáscélú tervek kiszámítható és megbízható megvalósítása. Az elérni kívánt célok függhetnek a havi befizetések összegétől, ugyanakkor fontos tudni, hogy a befizetendő havi összeg mértéke akár útközben is megváltoztatható.

Tehát a lakástakarék létjogosultsága és pozitívumai megkérdőjelezhetetlenek. Egy rugalmas konstrukcióról van szó, ahol az ügyfél dönthet arról, hogy havonta mekkora összeget szeretne megtakarítani, s ezt mennyi idő alatt kívánja kamatoztatni.

A befizetendő havi összeget az ügyfelek időközben módosíthatják, így fizethetnek többet, de természetesen kevesebbet is. Ez a lehetőség egyértelműen biztonságos és tőkegarantált, ugyanis erre a megtakarítási formára is kiterjed az OBA védelme, s fontos megemlíteni, hogy a befizetett összeg a szerződés felmondásakor is kifizetésre kerül, a meglévő kamataival együtt.

Manapság a lakástakarék több piaci szereplő esetében is elérhető megoldás, s éppen ezért érdemes megfelelően összehasonlítani az egyes ajánlatokat!

A jelenleg elérhető négy lakástakarék kiváló megoldást jelenthet mindenki számára, aki magas hozamok mellett szeretne biztonságosan befektetni. Ez a feltétel minden piaci szereplő esetén adott.

Az OTP Lakástakarék, valamint a Fundamenta, és az ERSTE Lakástakarék mellett, 2013. decemberében kezdte meg működését az Aegon Magyarország Lakástakarék Zrt. is.


MIVEL UGYAN AZ A TÖRVÉNY SZABÁLYOZZA TERMÉKEIKET, A JELENLEGI PIACON LÉVŐ NÉGY LAKÁSTAKARÉK AJÁNLATAI KÖZÖTT CSAK MINIMÁLIS A KÜLÖNBSÉG!.

footer-listJOGSZABÁLYI HÁTTÉR – a lakástakarék szolgáltatásokhoz kapcsolódó jogszabályok:

footer-listKÜLÖNBSÉGEK ÉS AZONOSSÁGOK – lakástakarék összehasonlítás:.

Az OTP és az ERSTE lakástakarék komoly banki háttérrel áll az ügyfelek rendelkezésére, míg a Fundamenta jellemzően személyi bankárokon keresztül értékesít..

  • A számlanyitási díj egységesen a szerződéses összeg 1 százaléka. (A szerződéses összeg egyenlő a betét, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, a támogatásra jóváírt kamat és a futamidő végén a lakástakarékpénztár által folyósítandó lakáskölcsön együttes összegével.)
  • A maximális futamidő minden esetben törvényileg 10 év, míg a legrövidebb megtakarítási időszak 4 év.
  • A lakástakarék megtakarítás teljes mértékben kamatadómentes – minden szereplőnél.
  • A betéti részre – egységesen – az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vállal garanciát
  • Az állam által adható maximális 72.000 Ft támogatás is egységesen van szabályozva, és a futamidő végén felvehető hitel kamata sem lehet több mint 10%. A maximális állami támogatás havi 20 000 Ft. rendszeres befizetés esetén érhető el, amelynek mértéke 10 éves megtakarítási időszak esetén is mindvégig törvényileg biztosított. Az állami támogatás jövedelemtől függetlenül, nem adó-kedvezményként jár. A lakástakarék megtakarítások után járó állami támogatás családon belül kötött több szerződés esetén egy ingatlanra is összevonható!
  • A havi számlavezetési díj minden szereplőnél 150Ft.
  • A szerződésben meghatározott betéti és hitelkamat, valamint a kezelési költség mértékét a szerződés időtartama alatt nem lehet változtatni, valamint az itt felhalmozott megtakarítást és a hitelt csakis lakáscélra lehet fordítani.

footer-listEGYEDI TERMÉKJELLEMZŐK – egységes technikai mutatók: Rugalmas, évenként növelhető-csökkenthető, átruházható, összevonható, örökölhető, jól tervezhető, kiszámítható, a piaci hatásoktól mentes, életkori megkötés nélkül köthető, egyszerű, átlátható…

OTP Lakástakarék összehasonlítás - tipp!FIGYELJÜK A SZÁMLANYITÁSI AKCIÓKAT – mert ezzel sokat spórolhatunk! A Lakástakarék összehasonlítás során tervezzük meg, hogy milyen célra, hány év múlva, és milyen összegben lesz szükségünk a lakástakarék megtakarításra! (Érdemes minden családtagunknak lakástakarék szerződést kötni, mert a szerződések összevonhatóak…)

Számlanyitási díj akcióval elérhető ajánlatok:

20151030_ltp_osszehasonlitas_web

Számlanyitási díj akció nélküli ajánlatok:

20151030_ltp_osszehasonlitas_web_2

 

Jól látható tehát, hogy a négy piaci szereplő esetében a legfontosabb tényezők egységesek, így nagyobb különbség nincs. A fellelhető különbségek a havi megtakarítást, a szerződéses összeget, illetve a felvehető hitel összegét tekintve láthatóak, azonban az eltérések csak minimálisak az egyes lakástakarékok között!.

Lakástakarék összehasonlítás - akció

 

KÉRDÉSE VAN, MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT SZERETNE?

Az akciós lakástakarék számlanyitással kapcsolatos kérdéseire telefonon, e-mailben, vagy előzetes időpont egyeztetéssel személyesen, – a szükséges időt rászánva, az Ön által meghatározott helyen, időpontban… és díjmentesen – kaphat választ.

title_bgKÉRJEN VISSZAHÍVÁST  – ha nem találta meg a keresett információt! » Munkatársunk az Ön által megadott időpontban, vagy 24 órán belül visszahívja Önt.

title_bgÍRJON NEKÜNK – és írásban válaszolunk kérdéseire! »  Szakértőink az Ön által kiválasztott módon választ adnak kérdéseire.

title_bgNE MARADJON LE A SZÁMLANYITÁSI AKCIÓRÓL – igényelje az ügyintézést időben! » Küldje el az adatokat, majd írja alá az OTP Lakástakarék  szerződési ajánlatot az Ön által kiválasztott helyen, és időpontban! Az ügyintézést bízza ránk, és nem kell sorba állnia…

Munkatársaink segítségével:

Az OTP Lakástakarék számla nyitásához NEM KELL SORBA ÁLLNIA!

Kérdéseire telefonon, írásban, előzetes időpont egyeztetéssel akár személyesen, - a szükséges időt rászánva, az Ön által meghatározott helyen, és időpontban kaphat választ. Szakértő munkatársunk a lakástakarék teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll.

A közvetlen telefonos elérhetőségnek, a személyes tanácsadó megkülönböztetett figyelmének, és időpont egyeztetési lehetőségnek, a rugalmas, szakszerű és személyre szabott kiszolgálásnak köszönhető kényelmes - ebből adódóan hatékony az ügyintézés!